De Nigeriaanse Commissie voor Economische en Financiële Criminaliteit (EFCC) heeft 14 personen aangehouden voor vermeende frauduleuze activiteiten, waaronder Bitcoin-zwendel.

Het rapport onthult dat onder de 14 daders die in Enugu zijn gearresteerd, een beroemde Instagram-beroemdheid was genaamd Linus William Ifejika, die zichzelf als „Bitcoin Lord“ op het internet heeft geparadeerd.

Volgens aanvullende informatie is Ifejika een van de hoofdrolspelers in de Nigeriaanse blokketenindustrie, terwijl ze aan het hoofd staat van een cryptocurrencybedrijf genaamd B-Lord Group of Company. Hij draaide zich onlangs om toen hij een winst van $1,9 miljoen liet vallen en werd gezien op billboards in grote steden als Lagos en Abuja.

Tijdens het onderzoek, kreeg het agentschap van de wetshandhaving ongeveer acht luxueuze auto’s terug die zich van drie Mercedes Benz AMG, twee Lexus Rx salon, en drie Mercedes Benz 4matic in het bezit van de vermeende bedriegers uitstrekken.

De EFCC meldt dat de gearresteerde personen tussen de 21 en 28 jaar oud waren. Het agentschap beweerde verder dat de verdachten ook gesofisticeerde telefoons bezaten die gekoppeld waren aan verdachte identiteitsdiefstal, Bitcoin-zwendel en liefdeszwendel die gebruikt werden om nietsvermoedende slachtoffers op te lichten.

Volgens het rapport zijn de EFCC-agenten nog steeds hard aan het werk met hun onderzoek om meer bruikbare informatie aan het licht te brengen. De verdachten zouden na afloop van het onderzoek voor de rechter worden gedaagd, aldus het rapport.

De cryptografie-industrie is een favoriete speelplaats voor fraudeurs geworden, omdat ze denken dat ze door de anonieme aard van sommige digitale valuta’s kunnen wegkomen.

Vorige maand rapporteerde Coinfomania dat 12 Nigerianen met inbegrip van populaire Instagram-vierders Ramon Olorunwa Abbas (AKA Hushpuppi) en Olalekan Jacob Ponle, in de volksmond bekend als Woodberry, in Dubia werden gearresteerd voor vermeende fraude waarbij ook Bitcoin betrokken was.