Bitcoin-födelsedagsfirande påbörjas över hela världen för att fira de tolv åren sedan släppandet av Bitcoin-whitepaper.

Bitcoins officiella födelsedag är i morgon, men kändisar som Charlie Sheen, David Hasselhoff och Gilbert Gottfried är bland listan som redan firar sin födelsedag.

Halborn, ett blockchain-cybersäkerhetsföretag släppte en video för att säga födelsedagen till myntet.

Bitcoin födelsedagsfirande startar över hela världen

Bitcoin-födelsedagsfirande påbörjas över hela världen för att fira de 12 år sedan det släppte sin vitbok. Mynten officiella födelsedag är i morgon, men kändisar som Charlie Sheen, David Hasselhoff och Gilbert Gottfried är bland listan som redan firar sin födelsedag.

Halborn, ett blockchain-cybersäkerhetsföretag släppte en video för att säga grattis på den digitala valutan. Myntet har säkerställt att människor lyckas eftersom det för närvarande handlas till 13 300 dollar och överträffar sig själv för att visa upp på sin speciella dag.

Satoshi Nakamoto publicerade vitboken 2008 . Vitboken detaljerade vad kryptovaluta är och hur det fungerar.

Goda nyheter finns i överflöd eftersom Paypals stöd resulterade i en kraftig investering från en mängd företag som Square och MicroStrategy.

Företag som Grayscale, den största kryptofondförvaltaren, har anledning att fira eftersom de har rapporterat 1,05 miljarder dollar i krypto 2020.

Tillgångarna i Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ökade från 1,9 miljarder dollar till 4,9 miljarder dollar

För många har det digitala myntet utmärkt det förflutna som kan ersätta de fiatvaluta som bankerna arbetar med just nu. Vitboken skisserade att myntet har förmågan att avge problem som övergångskostnader.

Raoul Pal, VD för Real Vision Group, sa att kryptovalutan nu är en av världens mest utmärkta reservtillgångar för pensionsfonder, företag och privatpersoner. Efterfrågan på Bitcoin ökar över hela världen när fler länder och individer börjar inse sin överklagande.